Je eigen interieurplan

In 4 stappen

Waar in huis breng jij de meeste tijd door? Met hoeveel personen woon je? Stem je interieur af op jouw manier van leven. Hiervoor is het handig om een interieurplan te maken. Hoe je dat doet, lees je hier!

Moderne stijlvolle keuken

Stap 1 – Vlekkenplan

Begin met het maken van een vlekkenplan. Een vlekkenplan is bedoeld om zones aan te geven en de grootte van deze zones te duiden. Het helpt je om inzichtelijk te maken hoeveel ruimte een bepaalde functie mag innemen in je woning. Hecht je veel waarde aan een grote eetkeuken? Teken dan een grote cirkel voor de keuken en juist een kleinere cirkel voor de zithoek. Door wat te schetsen en te gummen, ontstaat er een definitief vlekkenplan.

Tip: je kopersbegeleider kan de optietekening of verkooptekening op de juiste schaal voor je afdrukken. Vraag hem of haar gerust!

Gezellige woonkamer met hoekbank

Stap 2 – Meubels intekenen

Op basis van het vlekkenplan kun je de meubels die passen bij de desbetreffende zone intekenen. Kijk eerst hoe binnen zich tot buiten verhoudt. Waar bevinden zich de raampartijen en hoe komt het natuurlijk licht naar binnen? Vanuit daar begin je met het grote meubilair, zoals de eettafel en bank. Het is handig om de bank haaks op het raam te zetten, omdat de lichtinval zo van de zijkant komt. Het licht in je rug hebben en tegen het licht inkijken is niet prettig. Bedden kan je juist wel tegenover een raam zetten, zodat je vanuit je bed naar buiten kunt kijken. Let ook op de looproutes en draairichtingen van de deuren. Je wilt wel normaal je bed in kunnen stappen. Als de grote items passen, vul je het aan met de rest van het meubilair.

Lichte keuken met eettafel

Stap 3 – Elektra en verlichting

De elektra- en plafondlichtpunten zijn in de basis al in jouw nieuwe woning aanwezig. Via de keuzelijst is het mogelijk om extra punten te kiezen of deze te verplaatsen naar een andere plek in de ruimte. Het is natuurlijk prettig als het plafondlichtpunt recht boven de eettafel is geplaatst en de verlichting in de keuken past bij de keukenopstelling die je hebt gekozen. Vraag aan je kopersbegeleider wat de kaders zijn.

Verlichting in de keuken

Goede verlichting in de keuken is ontzettend belangrijk. Bespreek met je keukenleverancier of het mogelijk is om verlichting te maken onder de keukenkasten. Hiervoor is vaak een elektrapunt achter de keukenkasten nodig. Heb je gekozen voor een geïntegreerde afzuigkap in je kookeiland? Grote kans dat je daardoor geen plafondlichtpunt hebt. Ook hiervoor is het handig om contact op te nemen met je keukenleverancier. Hij of zij kijkt met je mee waar het plafondlichtpunt het beste gepositioneerd kan worden.

 

Elektrapunten

Kijk eens rond in je huidige woning. Hoeveel elektrapunten heb je nu? En is dit voldoende of gebruik je toch nog vaak een stekkerblok? We onderschatten vaak hoeveel elektrapunten we dagelijks gebruiken. Niet alleen voor onze apparatuur, maar ook voor verlichting. Die leuke tafellamp op je dressoir of staande lamp in je zithoek… Zorg voor voldoende elektrapunten aan de wanden!

Gezellige moderne leefkeuken

Stap 4 – Maak gebruik van onze partners

Heijmans werkt samen met partners op het gebied van keuken, badkamer en toilet. Deze partners hebben veel kennis in huis om je goed te informeren en weten de bouwkundige uitgangspunten waarmee rekening gehouden moet worden. Bovendien staan zij in nauw contact met ons bouwteam, waardoor ze ervoor zorgen dat er tijdig wordt ingemeten en materialen bijtijds worden besteld. Dit scheelt jou dus een hoop geregel!

De badkamer en het toilet kunnen al vóór oplevering worden voorzien van sanitair en tegelwerk. Dit bespaart je een heleboel tijd tussen de oplevering van je woning en je geplande verhuisdatum. De badkamer en het toilet zijn namelijk de meeste intensieve ruimtes om af te bouwen, waar verschillende vakmensen voor nodig zijn. De werkzaamheden kunnen al tijdens de bouw worden gedaan, onder toeziend oog van ons uitvoeringsteam.

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
✓ Als eerste op de hoogte van ontwikkelingen en nieuwe projecten
✓ De nieuwste artikelen over nieuwbouw, boordevol inspiratie en tips!

Lees alsjeblieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met jouw persoonlijke informatie.