Carnisse Eiland

Carnisse Eiland wordt een stadsbuurt waar wonen, groen, recreëren, spelen en ontmoeten centraal staan. Het gebied is omgeven door water en groen. Er komen in totaal zo’n 500 nieuwe woningen (sociale huur, middenhuur en betaalbare koop), een nieuw schoolgebouw voor de Kameleon, een nieuw onderkomen voor Humanitas en een wijkvoorziening. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de buitenruimte.

Weten hoeveel jij kunt lenen? Bereken je maximale hypotheek.

✓ Als eerste op de hoogte van ontwikkelingen en nieuwe projecten
✓ De nieuwste artikelen over nieuwbouw, boordevol inspiratie en tips!

Lees alsjeblieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met jouw persoonlijke informatie.

Carnisse eiland binnenhof

Over Carnisse Eiland

De opzet van het nieuwe Carnisse Eiland is zo gemaakt dat ook de omgeving kan genieten van deze nieuwe wijk. Zo komen doorkijkjes richting het Zuiderpark. En er komen nieuwe bruggen, waardoor Carnisse Eiland makkelijker toegankelijk is vanuit de buurt.

Je ontmoet elkaar in een groene vernieuwde buitenruimte. In het hart van de wijk komt een paviljoen met een buurtplein. Je brengt je kinderen in deze wijk naar school of naar de speeltuin. Samen met de nieuwe woningen is er straks veel sociale controle en ontstaat er een wijk waar het prettig is om te zijn.

carnisse eiland van boven

De woningtypes

In totaal komen er zo’n 500 nieuwe woningen op het Carnisse Eiland. Een gevarieerde mix aan woningen. Zowel gezinswoningen met een tuin als bovenwoningen en appartementen. Het aanbod bestaat uit koopwoningen, sociale huurwoningen en middeldure huurwoningen. In de buurt parkeer je zoveel mogelijk uit het zicht en wordt er voorrang gegeven aan de voetganger en fietser. Daarnaast is er ruimte om te ontspannen en te spelen, bijvoorbeeld op een centraal ontmoetingsplein. 

Naar projectsite →

De locatie

Bekijk de locatie van Carnisse Eiland op de kaart.