Jouw droomhuis, onze aanpak

Het verhaal van Heijmans Vastgoed

‘Bouwt Heijmans ook huizen?’ Jazeker! Wat in 1923 begon met de stratenmakerij van Jan Heijmans, groeide in honderd jaar uit tot een beursgenoteerd, Brabants familiebedrijf dat wegen, winkels, bedrijfspanden én woningen ontwikkelt en bouwt. Steeds groter, steeds verder. Maken zit in ons denken, doen en DNA.

Duurzaam wonen voor iedereen

Makers van de gezonde leefomgeving

Heijmans Vastgoed bouwt aan woonomgevingen waar je je als koper gezond, gelukkig en veilig voelt. Aan plekken die duurzaam, groen en sociaal zijn ingericht. Waar natuur, mens én dier worden verwelkomd. Wij ontwikkelen voor de toekomst, met leefbare plekken voor later. Daarom noemen wij onszelf ‘makers van de gezonde leefomgeving.’

Maar om een betekenisvolle bijdrage aan de ontwikkeling van Nederland te leveren, zijn grote stappen nodig. Onze strategie voor 2030 bouwen we op aan de hand van vijf pijlers.

Ons canvas?

Heel Nederland. Heijmans Vastgoed ontwikkelt grootschalige en kleinere projecten in binnen- en buitenstedelijke gebieden. We ontwikkelen en bouwen huizen voor iedereen: van starters die op zoek zijn naar hun eerste koopwoning tot 60-plussers die op zoek zijn naar meer comfort. Het koopaanbod reikt van appartementen en maisonnettes tot rijwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen. Woningen in de meest uiteenlopende architectuurstijlen, gebouwd van diverse (innovatieve) materialen.

 

Samen met meer dan 5.000 collega’s en een schil van leveranciers en toegewijde partners als Staatsbosbeheer, het Longfonds en NL Greenlabel leveren we een grote bijdrage aan de ontwikkeling van ons land. We voegen iets toe wat er decennialang blijft staan. Dat is een grote verantwoordelijkheid én een prachtige opgave in één. Dit doen we altijd met de toekomstige bewoners. Want waar wil jij straks heerlijk thuiskomen?

Een thuis voor iedereen

Een geel hart & een groene werkwijze

Als je er eenmaal op let, kom je het overal tegen: het Heijmans-geel. Busjes, verkeersborden, bouwketen… Het Heijmans-geel verspreidt zich over Nederland, maar wel op een zo groen mogelijke manier. Met ons gele hart kiezen we vol voor groen. We bouwen woningen met oog voor de generaties na ons, zonder negatieve gevolgen voor het milieu en onze planeet. Door te anticiperen op dat wat er al is aan flora, fauna en landschappelijke inrichting, zorgen we voor de ideale bodem om op verder te bouwen, letterlijk en figuurlijk. Duurzaamheid gaat voor ons veel verder dan ‘slechts’ circulair en energieneutraal. Ook natuurinclusiviteit, klimaatadaptiviteit, gezondheid, kwaliteit en toekomstbestendigheid scharen wij hieronder. 

Hoe we dat onder andere doen?

  • We betrekken onze ecologen al vroeg in het ontwikkelingstraject, waardoor natuurvriendelijk bouwen de basis vormt.
  • We hergebruiken materialen waar dat kan. Dit leverde onder andere ons eigen circulaire beton op en onze samenwerking met Stichting Struikroven waarbinnen we planten, struiken en bomen een tweede leven geven in nieuwe tuinen of als openbaar groen.
  • Door op de bouwplaats te werken met onder andere elektrische kranen, zorgen we voor minder CO2-uitstoot.
  • Daken met zonnepanelen en WKO-systemen voor warmte en/of koeling zijn eerder regel dan uitzondering in onze plannen. Met ons eigen Heijmans Energie exploiteren we gasloze warmtenetten.
  • We zijn altijd op zoek naar nieuwe en duurzame manieren van bouwen. Ken je bijvoorbeeld de houtskeletbouwwoningen van Heijmans Horizon al? Deze woningen van biobased materialen worden 100% CO2-neutraal geproduceerd in Nederland.
Flexibel wonen voor kleine huishoudens

Heijmans Woonproducten

Een woning uitdrukken in drie letters l x b x h vinden wij te eenvoudig. Wij zien dat ruimer. Ons alfabet kent dus ook de d van duurzaamheid, de k van kwaliteit, de v van variatie en de g van gezondheid. Dat geldt voor iedere woning binnen ons woonproductenaanbod. Wist je dat Heijmans Huismerk al 10 jaar ons meest verkochte conceptwoning is? Bekijk een greep uit onze woonproducten.

Benieuwd naar de geschiedenis van Heijmans? Bekijk het overzicht Dit is 100 jaar Heijmans

‘We werken veilig of we werken niet’

Bij alles wat we maken staat veiligheid voorop. In de afgelopen jaren zijn we steeds bewuster bezig met veiligheid en is het aantal ongevallen verminderd. Maar we blijven verbeteren. Het Heijmans brede GO! (Géén Ongevallen) programma bestaat sinds 2013 en focust zich op het ontwikkelen van proactief veiligheidsgedrag. Samen werken we aan een veilige (werk)omgeving door bewust én actief veiligheidsgedrag te laten zien. Ook als het gaat om digitale veiligheid! Wanneer wij persoonsgegevens vragen en verwerken, doen we dat altijd zorgvuldig en in overeenstemming met de wet. In onze privacyverklaring vertellen we je er meer over.