Verkoopklaar en onweerstaanbaar

5 tips om je huidige huis te verkopen

Wil je met een gerust hart beginnen aan jouw nieuwbouwavontuur, zonder de zorgen dat je huidige woning niet verkocht raakt? Vergroot je kansen op de woningmarkt door even wat tijd en energie te steken in het verkoopklaar maken van je huis! Want dat kan dé doorslaggevende reden zijn dat jouw huis een stuk sneller wordt verkocht dan zijn verder net zo aantrekkelijke buurtgenoot. En misschien nog wel voor een hogere prijs ook. Lees deze vijf tips en maak je huis verkoopklaar. En onweerstaanbaar.

 

Denk eens terug aan een belangrijk sollicitatiegesprek. Of aan de eerste keer dat je je kersverse schoonouders ontmoette. Je deed er vast alles aan om goed voor de dag te komen. Je kunt tenslotte maar één keer een eerste indruk maken. Kijk vanuit deze gedachte eens naar het verkopen van je huis. De eerste indruk die mensen ervan hebben, moet meteen goed zijn. Voor een belangrijk deel bepaal jij dit.

1. Kies voor neutraal

Een neutraal interieur geeft potentiële kopers de kans om jouw huis voor zich te zien met hun eigen spullen erin. Het is verstandig om je huis vanaf het moment van de fotografie tot en met de bezichtigingen niet te veel te ‘belasten’ met jouw smaak. Want dat hoeft niet die van een ander te zijn. Dat is ook de reden dat het weinig zin heeft om grote klussen zoals een nieuwe keuken of badkamer op te pakken. Het kost je een hoop geld en de kans is groot dat een koper het liever toch net iets anders had gezien.

2. Geen losse eindjes

Wat jij allang niet meer ziet, valt een ander als eerste op. Die losse plint, die deurklink die een beetje hapert, dat gaatje in de muur. Doorloop je hele huis met kwast, kit en andere hulpmiddelen om ervoor te zorgen dat dit soort losse eindjes zijn opgelost.

 

3. Lekker licht

Een donker huis oogt weinig aantrekkelijk. Laat de zon binnen! Luxaflex omhoog en de gordijnen open. Komt er in een ruimte geen natuurlijk licht binnen? Zet dan wat (sfeer)lampjes aan. Zorg in koude maanden voor een behaaglijke temperatuur in álle vertrekken.

4. Opruimen

Het spreekt voor zich: een opgeruimde woning ziet er vele malen beter uit dan een huis met her en der allerlei spullen. Ook al zijn het voor jou gezellige hebbedingetjes of sfeermakers. Pak een grote doos en stop daar alle losse spullen in. Dat stapeltje post, die fotolijstjes, de afstandsbediening. Maak je keukenblad leeg, haal de magneten van de koelkast. En ga zo je hele huis door.

Maak de bedden op. Ruim de jassen aan de kapstok op. Weg met die losse schoenen. Sla je spullen desnoods tijdelijk op. Opruimen geeft ruimte en dat is wat een koper wil. Bedenk dat bij een bezichtiging altijd in de meterkast wordt gekeken! En vergeet je de buitenboel niet? Geen onkruid in de tuin of vieze kliko naast de garage.

5. Heerlijk fris

Opgeruimd is nog niet schoon. Stoffen, stofzuigen en dweilen, ramen lappen, spiegels spik en span. Toilet en badkamer blinkend schoon. Oók de voegen van de tegels. Toiletdeksel netjes omlaag. Zorg dat het in je hele huis fris ruikt. Misschien heeft een enkele muur een likje verf nodig?

 

Nu alleen nog een verse bos bloemen in de woonkamer en jouw huis is klaar voor een nieuwe eigenaar!

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
✓ Als eerste op de hoogte van ontwikkelingen en nieuwe projecten
✓ De nieuwste artikelen over nieuwbouw, boordevol inspiratie en tips!

Lees alsjeblieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met jouw persoonlijke informatie.