Samen met de buren één Vereniging van Eigenaren

Het gemak van een gezonde VvE

Koop je een appartement, dan koop je een deel van een gebouw én het recht om een appartement te gebruiken. Dit noemen we een appartementsrecht. Samen met de bewoners van de andere appartementen ben je eigenaar van het hele gebouw. In de splitsingsakte staat exact omschreven welk deel van wie is en hoe groot jouw aandeel is. Omdat jullie gezamenlijk eigenaar zijn van het hele pand moet er een Vereniging van Eigenaren (VvE) worden opgericht.

Servicekosten

De VvE levert je het nodige gemak op. Denk aan het schoonmaken van de gemeenschappelijke ruimtes, het onderhoud van de beplanting, het wassen van de ramen van de entree, het onderhoud van de lift, et cetera. Daarnaast spaar je samen om in de toekomst goed voorbereid te zijn op groot onderhoud. Lekker overzichtelijk, daar hoef je je niet druk om te maken. Bij een VvE horen ook plichten. Zo is het lidmaatschap van de VvE verplicht en betaal je per maand een bijdrage aan de VvE voor (toekomstig) onderhoud en beheer van het gebouw. Als kopers bepaal je samen wat je wel en niet regelt in de VvE.

Mensen genieten van feestje

Samen bepalen

Voor de oplevering van de appartementen organiseert Heijmans de oprichtingsvergadering van de VvE. Tijdens deze oprichtingsvergadering worden de rollen en verantwoordelijkheden verdeeld en komen ook de servicekosten uitgebreid aan bod. Uiteindelijk bepaal je als kopers gezamenlijk hoe jullie de VvE vormgeven. Samen spreek je af hoe hoog het maandbedrag is dat jullie bijdragen, waar je dat aan besteed en hoeveel je spaart voor onderhoud. Het is mogelijk om zaken uit te besteden. Dan bespaar je jezelf het nodige geregel en administratief werk. Maar je kunt er ook voor kiezen zelf bepaalde zaken op te pakken. Dat bespaart kosten.

Om te helpen met de oprichting van de VvE zorgt Heijmans voor advies en begeleiding van een professionele beheerder gedurende het eerste jaar.

personen zitten in een hofje

Het gemak van een gezonde VvE

Met een gezonde VvE ben je ervan verzekerd dat het gebouw altijd netjes onderhouden wordt. Zo zorg je ervoor dat het gebouw in goede staat is en blijft. Op die manier voorkom je vervelende verrassingen en zijn de woonlasten voor iedereen helder. Een gezonde VvE zorgt bovendien voor een hogere waarde van het gebouw en uiteraard voor optimaal woongenot.

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
✓ Als eerste op de hoogte van ontwikkelingen en nieuwe projecten
✓ De nieuwste artikelen over nieuwbouw, boordevol inspiratie en tips!

Lees alsjeblieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met jouw persoonlijke informatie.