Nieuwbouw Slinge 303

Wonen en naar school gaan in Rotterdam-Zuid

Aan de Slinge in Rotterdam-Zuid ontwikkelen Heijmans en Stichting de Verre Bergen samen een nieuw gebouw voor basisschool Het Epos en maar liefst 53 betaalbare koopappartementen vanaf 60 vierkante meter, samen onder één dak.

 

Veel van de inwoners die in Zuidwijk wonen, willen graag in de wijk blijven. Ze hebben er hun familie en vrienden. Helaas is er aan geschikte woningen een tekort, wat verhuizen lastig maakt. Basisschool Het Epos groeit uit haar jasje. Daarom bouwen we op deze plek een nieuwe school. Het gebouw heeft straks een dubbele functie, op de begane grond een nieuwe bassischool en daar bovenop maar liefst 53 koopappartementen in het betaalbare segment. 

Slinge 303 appartementen

Over Slinge 303

  • vanaf ca. € 269.000,- v.o.n. excl. parkeerplaats
  • woonoppervlakte vanaf ca. 60 tot 108 m²
  • 53 appartementen in 8 verschillende types, bekijk voor het actuele aanbod de projectwebsite.

Weten hoeveel jij kunt lenen? Bereken je maximale hypotheek.

slinge 303 3

De woningtypes

Slinge 303 telt straks 53 appartementen vanaf ongeveer 60 m² tot en met 108 m². Alle appartementen hebben een balkon over de volledige breedte van de woning aan de westzijde en een galerij aan de oostzijde. Deze galerij wordt opgezet als een levendige plek waar je je buren ontmoet en kunt genieten van een kopje koffie in de ochtendzon. De appartementen op de bovenste verdieping hebben bovendien nog extra buitenruimte. Je auto kun je parkeren op één van de circa 36 privé parkeerplaatsen op het terrein naast het gebouw.

Bekijk alles over dit project op de website van Slinge 303.

Naar projectsite →

slinge 303 2

School

Op dit moment maakt basisschool Het Epos gebruik van een tijdelijke locatie aan de Harkulo. Heijmans en Stichting de Verre Bergen ontwikkelen samen een splinternieuwe basisschool met een hoogwaardig onderwijsprogramma in Zuidwijk voor circa 350 leerlingen: Epos Onderwijs Rotterdam. Het nieuwe schoolgebouw krijgt acht klaslokalen en diverse andere onderwijsruimtes zoals een bibliotheek, mediatheek, een kook-, speel-, techniek- en ouderlokaal en een gymzaal met kleedruimten. Rond de zomer van 2025 is het de planning dat de kinderen met hun leerkrachten de splinternieuwe school betrekken!

Het Epos →

Betaalbaar? Ja. 

Met het nieuwe gebouw aan de Slinge 303 willen we Rotterdammers de kans geven een (eerste) koopwoning te kopen. De woonlasten houden we daarom bewust (relatief) laag. De appartementen die we ontwikkelen worden verkocht onder de grens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). We leveren de woningen op volgens de nieuwbouweisen en je hebt de mogelijkheid de woning naar eigen inzicht verder af te werken. De woningen worden aangesloten op stadsverwarming, hierdoor blijft het energieverbruik, én daarmee de woonlasten, laag.

De locatie

We ontwikkelen het nieuwe gebouw op een centrale plek in Zuidwijk, aan Slinge 303. Op vijf minuten lopen van metrostation Slinge, met een bushalte voor de deur en alle voorzieningen in de buurt: van winkels voor je dagelijkse boodschappen tot sportfaciliteiten. Bovendien woon je vlakbij het Zuiderpark, dé plek om te wandelen, sporten, spelen en picknicken. Dat de looproute ernaartoe de komende jaren door de gemeente wordt vergroend, maakt de wandeling naar het park nog aantrekkelijker! 

✓ Als eerste op de hoogte van ontwikkelingen en nieuwe projecten
✓ De nieuwste artikelen over nieuwbouw, boordevol inspiratie en tips!

Lees alsjeblieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met jouw persoonlijke informatie.