Vestibule Utrecht

Maak kennis met Vestibule. Een bijzonder vormgegeven en energieneutraal gebouw met 48 stadswoningen, appartementen en penthouses. Gelegen in het centrum van Leidsche Rijn, Utrecht, De fijne buitenruimtes op het zuidoosten, vrij zicht op het park, een eigen parkeerplaats en het hoogwaardige afwerkingsniveau maken dat men hier vanaf dag één heerlijk comfortabel leeft. De lichte kleuren, het groen aan de gevels en de gebogen vormen geven Vestibule een warme en sfeervolle uitstraling.

De balkons met groen van het appartementengebouw Vestibule in Utrecht

Over Vestibule

  • Locatie: Leidsche Rijn, Utrecht
  • Status: Gerealiseerd
  • Aantal woningen: 48 appartementen en stadswoningen

 

De balkons van Vestibule

Kenmerkend aan Vestibule

In Vestibule zijn in totaal 48 woningen gerealiseerd in een mix van woningtypes en woninggroottes. Deze variatie maakt wonen in Vestibule heel aantrekkelijk.. Naast de appartementen en penthouses zijn hier ook stadswoningen gerealiseerd. Deze woningen maken deel uit van het appartementengebouw, maar heeft qua indeling veel weg van een eengezinswoning.

“Samen met de architect bedachten we een glazen voorportaal, oftewel een ‘vestibule’ als centrale entree. Met veel planten, zodat je vanaf de straat een groene wand ziet. Een ontmoetingsplek voor de bewoners. We hopen dat ze hier met elkaar een kop koffie gaan drinken in de rust, tussen het groen. Dat wordt heel ontspannen thuiskomen, denk ik.”

Maarten Heersema, ontwikkelaar Heijmans Vastgoed

De rechterzijde van het gebouw Vestibule met boven een penthouse

Groen uitzicht, groen gebouw

Overal in de gevel zijn vaste plantenbakken verwerkt. Het groen op de balkons en terrassen wordt de overgang van je woning naar buiten toe. Er is dus altijd groen uitzicht. Maar ook als je in het park loopt, zie je ook een groen gebouw.

Bewoners hebben geen omkijken naar het groen in de plantenbakken. Op deze manier blijft de kwaliteit van het groen op lange termijn gewaarborgd. Het gebouw functioneert als een zelfregulerend watersysteem. Het vangt regenwater op en buffert dat om te hergebruiken
voor de beplanting. Alle beplanting wordt zo automatisch voorzien van regenwater. 

Meer dan alleen maar mooi

Landschap en architectuur zijn geïntegreerd in een goed functionerend gebouw dat de leefomgeving verbetert. De omgeving van de bewoners, maar ook van de mensen uit de buurt. Naast het visuele aspect is het groen ook goed voor de ecologie, verkoeling in de stad en de luchtkwaliteit. Bij Vestibule trekken we de natuur de stad in.

De locatie

Vestibule vind je aan de Madridstraat in Leidsche Rijn Centrum. Het fijne van deze plek is dat je winkels, horeca, station, scholen en zorg allemaal in de buurt hebt. Op loopafstand zelfs! Toch leef je hier in alle rust. Lekker in de luwte, direct aan het Park Leeuwesteyn.

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
✓ Als eerste op de hoogte van ontwikkelingen en nieuwe projecten
✓ De nieuwste artikelen over nieuwbouw, boordevol inspiratie en tips!

Lees alsjeblieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met jouw persoonlijke informatie.