Porseleinhaven

Leven aan het water

Porseleinhaven is gelegen in het nieuwe dorpscentrum van Oud-Loosdrecht. Waar vroeger een porseleinfabriek stond, zijn nu exclusieve appartementen, pakhuizen en herenhuizen gerealiseerd. Wonen en recreëren komen hier op een unieke manier samen. In Porseleinhaven genieten de bewoners thuis van het schilderachtige uitzicht over de haven en de Loosdrechtse plasssen. Strijk neer op een heerlijk terrasje of ontdek één van de mooiste natuurgebieden van Nederland per boot of fiets. Hier vind je rust, vrijheid, maar ook luxe en comfort.

Over Porseleinhaven

  • Locatie: Oud-Loosdrecht
  • Status: Gerealiseerd
  • Aantal woningen: 10 herenhuizen en 7 appartementen

 

Kenmerkend aan Porseleinhaven

Voor Porseleinhaven zijn er diverse woningtypen ontwikkelt, zoals pakhuizen, herenhuizen en appartementen. De bouwstijl is vrij traditioneel, vanuit de verte doet de vormgeving denken aan die van historische grachtenpanden. Dat wil zeggen: ze zijn niet strak en eenvormig, maar afwisselend en karakteristiek. Er wordt gebouwd met baksteen en een onderhoudsvrije vezelplaat met dezelfde uitstraling als hout. Dit past goed bij het karakter van de omgeving. Alle woningen hebben een buitenruimte, soms zelfs aan twee kanten van het huis. Zo kunnen bewoners altijd ergens in de zon zitten.

Duurzaam met karakter

Zowel de pakhuizen, herenhuizen als appartementen zijn duurzaam afgewerkt met onderhoudsarme gevels en kozijnen. De kozijnen zijn van hoge kwaliteit kunststof met een houtnerf, voor een prachtige rustieke uitstraling. Porseleinhaven is een eigenzinnig nieuw dorpscentrum met een traditionele bouwstijl die voor karakter zorgt.

De locatie

Oud-Loosdrecht ligt midden in de natuur. De ultieme plek om te ontspannen en te genieten van de rust en ruimte om je heen. Waar je kijkt zie je water, maar ook Hollandse dijken en weidse weilanden met grazend vee. Typisch dorps, maar met alle voorzieningen in de buurt. Je strijkt gemakkelijk neer op een van de fijne terrassen aan het water of een van de kleine strandjes in de buurt. Doordat Loosdrecht een geliefd recreatiegebied is in de zomer, is er volop horeca aanwezig. Hier geniet je als bewoner het hele jaar van.

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
✓ Als eerste op de hoogte van ontwikkelingen en nieuwe projecten
✓ De nieuwste artikelen over nieuwbouw, boordevol inspiratie en tips!

Lees alsjeblieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met jouw persoonlijke informatie.