Nieuw Land van Valk

Dordrecht

In de wijk Nieuw Land van Valk heeft Heijmans woningen, winkels en overige bedrijfsruimte gerealiseerd. De gebiedsontwikkeling Nieuw Land van Valk bevat drie deelgebieden: Leerpark, Valkhorst en Valkzicht. In deelgebied Valkzicht zijn er verschillende koopappartementen, kleinschalige bedrijfsruimten en winkels gerealiseerd. In deelgebied Valkhorst wonen de bewoners van de ruime gezinswoningen al met plezier in hun woning. Onlangs is daar De Valk aan toegevoegd met 12 eengezinswoningen. Op dit moment is Heijmans bezig met de ontwikkeling van Liv, een appartementengebouw met 51 woningen. Dat vormt voorlopig het sluitstuk van de ontwikkeling van Nieuw Land van Valk. Geen woning is hier hetzelfde, waardoor er een mooie gevarieerde nieuwbouwwijk is ontstaan.

Heideveld vanuit de lucht

Over Nieuw Land van Valk

  • Locatie: Dordrecht
  • Status: Gerealiseerd
  • Aantal woningen: honderden woningen.

 

De duurzaamheidsfabriek in Dordrecht

Duurzaamheidsfabriek

Leerpark investeert in de jeugd door competentiegericht onderwijs binnen een duurzame en gevarieerde stadswijk. In deze wijk zijn dagelijks zo’n 8.000 studenten te vinden. Het Leerpark huisvest een bruisend leer- en werkcentrum met moderne onderwijsinstellingen, waaronder de ‘Duurzaamheidsfabriek’, een centrum voor onderwijs, onderzoek en ondernemerschap gericht op duurzaamheid. Hier werken onderwijsinstellingen, bedrijven en de overheid samen om praktische oplossingen te ontwikkelen voor duurzame uitdagingen. Ook de andere opleidingen brengen verrassend veel leuks voort: zo laat je je haren knippen bij de Kappersacademie of geniet je van een lekkere lunch bij LEO, een restaurant dat wordt gerund door de horeca en hospitality studenten.

De locatie

Naast woningen zijn er ook een supermarkt, sportschool, klimhal, winkels, bedrijven en een groot aanbod aan scholen in de wijk aanwezig. In het hart van de Nieuw Land van Valk ligt een stadspark: Lekker groen, met mooie bomen, zitgelegenheden en een ruim grasveld.

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
✓ Als eerste op de hoogte van ontwikkelingen en nieuwe projecten
✓ De nieuwste artikelen over nieuwbouw, boordevol inspiratie en tips!

Lees alsjeblieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met jouw persoonlijke informatie.