Maanwijk

Maanwijk brengt verbinding

Maanwijk is een uniek project in Leusden waar 84 koopwoningen en 36 sociale huurwoningen zijn gerealiseerd. Van appartementen tot riante tweekappers en van levensloopbestendige woningen tot Laanwoningen. In Maanwijk is voor ieder wat wils. Wij geloven dat deze diversiteit bijdraagt aan sociale verbindingen in de wijk.

Woningen Maanwijk Leusden

Over Maanwijk

  • Locatie: Leusden
  • Status: Gerealiseerd
  • Aantal woningen: 84 koopwoningen en 36 sociale huurwoningen
  • Type woningen: appartementen, levensloopbestendige woningen, twee-onder-één-kapwoningen

 

Woningen Maanwijk Leusden

Kenmerkend aan Maanwijk

Maanwijk onderscheidt zich van andere woonwijken door de unieke combinatie van vier eigenschappen: je bent hier verbonden met de natuur, is er ruimte om elkaar te ontmoeten, woon je in de meest slimme wijk van de regio en ben je in de toekomst gegarandeerd van een gezonde leefomgeving.

Verbonden met elkaar

Zowel fysiek als sociaal gaat Maanwijk verbindingen aan met de omgeving. De opzet van de wijk versterkt de relatie tussen binnen en buiten en nodigt uit tot ontmoeten. Zo zijn er kleinschalige hofjes met zitgelegenheid en gemeenschappelijke binnentuinen. In Maanwijk brengen we mensen met elkaar in verbinding. Dat doen we door verschillende faciliteiten aan het plan toe te voegen, zoals een buurtschuur bij de gemeenschappelijke tuin. In Maanwijk kijken we met nieuwe ogen naar mobiliteit. Samen met We Drive Solar uit Utrecht voorzien we bewoners van elektrische deelauto’s en komen er ook e-bikes. Door mobiliteit te delen ontstaat er meer verbinding tussen de buurtbewoners en kan de tweede auto de deur uit.

Het park van Maanwijk Leusden

Met de natuur

Maanwijk is natuurinclusief ontworpen. Dit betekent dat het wonen de natuur versterkt en andersom. Goed voor de bio­ diversiteit en het biedt kansen voor nieuwe bewoners zoals vogels, zoogdieren en insecten. Het groen is in Maanwijk vanuit ieder huis zichtbaar. Dat is prettig, want uitzicht op groen is goed voor je gezondheid en zorgt voor rust. Van NL Greenlabel kregen we hiervoor het hoogst haalbare label A. De Groene Belevenis is het duurzaamheidscentrum van Leusden en omstreken. Zij gaan, samen met de bewoners van Maanwijk, ervoor zorgen dat de natuur echt versterkt wordt. Daarnaast kijkt vrijwel iedere woning in Maanwijk uit op het groen. Om dit groene uitzicht te versterken, brengen we bij iedere woning een prachtige haag aan als erfafscheiding.

Door technologie

Met nieuwe technologieën dragen we bij aan duurzaam, comfortabel en veilig wonen. In Maanwijk denkt je huis met je mee. De digitale infrastructuur zorgt voor een perfecte
internetverbinding. Met een app monitor en stuur je zelf op luchtkwaliteit, CO2 ­waardes en energieverbruik. Niet thuis? Een detectiesysteem waarschuwt jou en het buurtnetwerk voor brand en inbraak. 

Levensloopgeschikte woningen van Maanwijk in Leusden

Met de toekomst

Maanwijk gaat verder dan alleen wonen; het is een manier van leven. Dat kost tijd. Na de oplevering zijn we niet vertrokken, maar blijft Heijmans bij Maanwijk betrokken.
Samen met partners organiseren we activiteiten, doen we onderzoek en luisteren we naar de inzichten en ervaringen van bewoners. Zo doen we recht aan de belangrijkste betekenis van ontwikkelen: evolueren.

De locatie

Maanwijk is gelegen in Leusden-Zuid. Maanwijk is de afronding van Leusden-Zuid en tegelijk ook de entree van Leusden. Die dubbele functie is leidend geweest voor de opzet van de wijk.

Wie Leusden een beetje kent, weet dat de ligging van Maanwijk ideaal is. Op deze mooie plek aan de Utrechtse Heuvelrug komt een nieuwe woonwijk met 120 woningen, waar mensen, technologie en natuur samen­ komen. In Maanwijk voegen we iets toe om het leven mooier te maken. Dat van jezelf, maar ook van mensen om je heen.

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
✓ Als eerste op de hoogte van ontwikkelingen en nieuwe projecten
✓ De nieuwste artikelen over nieuwbouw, boordevol inspiratie en tips!

Lees alsjeblieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met jouw persoonlijke informatie.