Laakse Tuinen

Wonen aan de Laak

Laakse Tuinen is gelegen in Vathorst, Amersfoort. Hier zijn circa 965 woningen gerealiseerd verspreid over ’24 Tuinen’ in het gebied tussen de Laak en het eerder gerealiseerde Waterdorp. Heijmans ontwikkelde er 400 woningen. Laakse Tuinen is een toekomstbestendig wijk met volop aandacht voor duurzaamheid, beeldkwaliteit, ligging en wooncomfort. Elke Tuin heeft zijn eigen karakter, waardoor er volop variatie is in type huizen en bouwstijl.

Woningen Laakse Tuinen in Vathorst, Amersfoort

Over Laakse Tuinen

  • Locatie: Vathorst, Amersfoort
  • Status: Gerealiseerd
  • Aantal woningen: 400 woningen

 

Woningen Laakse Tuinen in Vathorst, Amersfoort

Kenmerkend aan Laakse Tuinen

Laakse Tuinen komt tussen de Laak, het pas gerealiseerde Waterdorp, de Boulevard en het nieuw aan te leggen Westerpark. West 8 Urban Design & Landscape Architecture heeft het stedenbouwkundig uitgezet. De visie is zo helder dat de toekomst zich laat uittekenen.

Laakse Tuinen heeft de schoonheid van een tuindorp uit de jaren 20 en 30. Eenduidig, ruim opgezet met grote tuinen, veel groen en subtiele variatie in architectuur. Laakse Tuinen heeft een tijdloze eigen uitstraling en de variatie aan typen huizen is groot.

Woningen Laakse Tuinen aan het water in Vathorst, Amersfoort

Waterrijke omgeving

Net als grachtenstad De Laak en Waterdorp wordt ook Laakse Tuinen waterrijk. De Laak en de kleine Eem omzomen het gebied deels. Langs het park loopt een watergang en dan is er nog de Binnenlaak. Door de tuinen langs de watergangen is het op en rond het water levendig en kunnen zo veel mogelijk mensen genieten van het vrije gevoel van het water.

Groen wonen

In Laakse Tuinen is niet beknibbeld op de grootte van de tuinen. De achtertuinen zijn lekker diep en iedereen heeft een voortuin met groen haagje. In de lanen is alle ruimte voor bomen én Laakse Tuinen heeft een eigen stadspark. Het Westerpark komt aan de Westrand van Laakse Tuinen. Het park met bomenlanen, rietsingels en schapen verbindt de wijken De Laak en De Velden met Vathorst West.
Door het park loopt een fietsroute van het centrum van Amersfoort naar Vathorst Noord. Superleuk ook voor de kinderen om hier op ´avontuur´ te gaan.

De locatie

Laakse Tuinen ligt ideaal. Via een directe aansluiting op de A28 en de A1 ben je zo op de A27 en de A12, waardoor een groot deel van Nederland goed bereikbaar is. De nieuwe wijk is aangesloten op het bestaande fietsnetwerk, waardoor je zo bij het station en het winkelcentrum van Vathorst bent.

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
✓ Als eerste op de hoogte van ontwikkelingen en nieuwe projecten
✓ De nieuwste artikelen over nieuwbouw, boordevol inspiratie en tips!

Lees alsjeblieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met jouw persoonlijke informatie.