Amsterdam Vertical

Wonen in een verticale tuin

In rap tempo is Sloterdijk getransformeerd van business district in een diverse wijk met woningen, innovatieve en creatieve bedrijven, horeca en andere voorzieningen. Amsterdam VERTICAL bestaat uit 168 koopwoningen verdeeld over 3 deelgebieden.

Over dit project

  • Locatie: Amsterdam
  • Status: Gerealiseerd
  • Aantal woningen: 168 appartementen

VERTICAL is een ontwikkeling bestaande uit 168 woningen, verdeeld over 3 deelgebieden: West, East & Center. East is de hoogste toren in het plan, met 112 appartementen en maisonnettes. Het uitgangspunt van het ontwerp is een stapeling van landschappen met verschillende typen groen die aansluiten bij het omliggende Brettenlandschap. VERTICAL West is de lagere toren en bestaat uit 42 appartementen. In het ontwerp van West is er gefocust op biodiversiteit, op dieren en insecten. VERTICAL Center ligt tussen East en West aan een autoluw en groen hof en bestaat uit tweelaagse Stadswoningen met daarboven tweelaagse Tuinwoningen.

 

 

Het energieconcept van Amsterdam VERTICAL is in tijden van stijgende energieprijzen en zelfvoorzienendheid bijzonder te noemen. Bewoners profiteren hiervan doordat de VvE eigenaar is van hun eigen ‘energiefabriek’: “We maken gebruik van zonnepanelen en windturbines op het dak om energie mee op te wekken. Verder is het gebouw aangesloten op een warmte koudeopslag (WKO) die VERTICAL op een duurzame manier zal verwarmen en koelen. De opgewekte energie wordt deels opgeslagen in accu’s. Het energiesysteem is in eigendom van de Vereniging van Eigenaren.”

 

VERTICAL gaat verder dan alleen wonen. Daarom biedt VERTICAL faciliteiten die het leven gemakkelijker en interessanter maken of waar je kunt ontstressen na een drukke werkdag. Met Shared Mobility, Shared Facilities en ruimte om je vrienden of nieuwe mensen te ontmoeten, zoals twee logeerkamers en een ruimte om je verjaardag te vieren op de Shared Living. Een tuin in de stad? In VERTICAL heb je zelfs een tuin op hoogte met prachtig uitzicht. Het landschap trekt door in alle woonlagen, met flora voor fauna.

Meer lezen over VERTICAL? Bekijk alle artikelen over dit project op de Heijmans site.

De locatie

In rap tempo transformeert Sloterdijk van business disctrict naar een wijk waar steeds meer mensen willen wonen. Kantoorcomplexen worden omgetoverd tot woongebouwen. Op braakliggende terreinen verrijst nieuwbouw die aantrekkelijk is voor studenten, starters en gezinnen. Diversiteit en creativiteit vormen het credo. Wonen in een verticale tuin, omgebouwd kantoor of in een loftwoning, die je zelf vorm geeft? In Sloterdijk liggen alle mogelijkheden open.

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
✓ Als eerste op de hoogte van ontwikkelingen en nieuwe projecten
✓ De nieuwste artikelen over nieuwbouw, boordevol inspiratie en tips!

Lees alsjeblieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met jouw persoonlijke informatie.